Европейците. Портрет на една дама

Продукти
9,00 лв.
  • Кат. номер: 4088
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

В "Европейците" Хенри Джеймс се опитва да направи своя избор между Стария свят и Новия свят. Той изпраща Юджиния и Феликс, обеднели европейски авантюристи, в пуританска Нова Англия, да търсят късмета си. Двамата се установяват при богатите си бостънски братовчеди. Няма какво да губят, но може би ще спечелят нещо - например брак, който ще ги направи американски граждани, а с това и граждани на света. Но в тази елегантна комедия на нравите от миналото нищо не е такова, каквото изглежда, защото искреността, достойнството и добрата воля са подменени с лицемерие, посредственост и пресметливост. Все пак, кой печели и какво?

---------

Драматичен разказ за предателство и съкрушени мечти, но също и за силата на характера, който се калява само в огъня на страданието.
„Портрет на една дама“ е не само най-доброто произведение на Хенри Джеймс, но и една от най-забележителните книги на всички времена. Доказателство, че женската душа, обрисувана от перото на гений, докосва всяко следващо поколение със своята уловена човечност и неудържим порив към красотата.

издателство Народна култура

София

1983 г.

твърди корици

отлично състояние