Садхана Пътят към съвършенството

7,00 лв.
  • Марка: Рабиндранат Тагор
  • Кат. номер: 1854
+ -
Купи
Моля, изберете:

Рабиндранат Тагор  е индийски писател, поет, философ, педагог, композитор, общественик, променил дълбоко бенгалската култура в края на ХІХ и началото на ХХ век.

През 1913 година получава Нобелова награда за литература и става първия неевропеец, удостоен с това отличие, което го нарежда сред най-широко известните по света индийци наред с Махатма Ганди. Двамата са политически съмишленици в движението за независимост на Индия, като Ганди получава прозвището си Махатма („велика душа“) от Тагор, а от своя страна го нарича Гурудев („божествен учител“)

Произхождащ от бенгалско семейство от кастата на брахмините, Рабиндранат Тагор започва да пише стихове едва 8-годишен, а на 16 години вече публикува поезия под псевдонима Бханушинго и пише първите си разкази и пиеси.

Най-важните си произведения пише на бенгали, но превежда голяма част от поезията си и на английски. Сред най-известните му произведения са стихосбирките „Гитанджали“ и „Градинарят“, романът „Го̀ра“  и сборникът с философски есета „Са̀дхана“.

 

издателство Терзиев и синове

София

1994 г.

меки корици

добро състояние

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!