Алилуя

Продукти
6,00 лв. 4,80 лв.
  • Кат. номер: 8475
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Златна колекция ХХ век, № 19

"...Тази книга е едно малко чудо... Тя ще ви напомни Уди Алън в най-добрите му години; екстремно комична и същевременно пропита от дълбока меланхолия. Срещу дехуманизацията на личността Пасков не противопоставя политическа програма, но романът му е акт на борба."
Цветан Тодоров, „Нувел обсерватьор"

"...Бих заменил всички бестселъри на годината срещу тази книга. Пасков разтърсва читателя, без да го вкара и за миг в клопката на мелодрамата."
Пиер-Паскал Роеси, Женевска телевизия

"...Пасков е едновременно реалист и магьосник... Разтваряйки първа страница, трябва да забравим всичко друго."
Ален Сал, "Льо монд"
"...Голямата награда „Екюрьой" на Салона на книгата е напълно заслужена от Пасков... Но и без нея той вече е приет в семейството на културна Европа."
Жил Мартине, президент на Обществото на европейската култура

"...Убийствена сатира. Рок. Завиден опит в сферата на катастрофалното. Нежност и свобода като при Милър и жестокост като при Жьоне. Резултатът е един портрет на красотата, 18 000 екземпляра, продадени за половин месец."
Л'Ебдо, Швейцария

"...Сърцето на автора е направено от мрак, но очите му са обърнати към светлината. Животът и творчеството му могат да се превърнат в синоним."
Лин Найт, „Обзървър"

"...Каква история! Сакрална, ужасна, с дълбок подтекст и приказна поетична красота... Един образец на белетристично майсторство. Книгата на Пасков се извисява в един истински апотеоз на изкуството, в един Санктус. Творецът като коректив на Бога, музиката като противоположност на претупаното Сътворение... Така завършва това, което на места звучи тъй бого-боязливо: едно кощунствено евангелие за артисти."
Хелмут Кизел, „Франкфуртер алгемайне цайтунг"

автор: Виктор Пасков

издателство Труд

София

2015 г.

меки корици

много добро състояние