Фереджето на мълчанието

Продукти
4,50 лв.
  • Кат. номер: 7031
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Разказът на една жена, дръзнала да се опълчи срещу ислямските традиции, да се образова и да заживее със своя любим-друговерец. Книга - обвинение срещу безправието на жената в мюсюлманския свят.

Преди години в едно изоставено от Бога алжирско селце се появява на бял свят момиче. Разочарована, че не е родила момче, майката отказва да го кърми и да се грижи за него. Тогава става чудо. Втората баба на детето, бездетна и мечтала цял живот за деца, усеща как гърдите й се наливат с мляко и откърмя малкото момиченце. Всички предричат на детето необикновени дарби и съдба. И предсказанието се сбъдва. Малкото селянче попада във Франция. Отворено за света, то поглъща новата култура и след години на труд и борба срещу най-близките си и техните разбирания успява да се изучи и изгради като ярка личност.

Джура - красива, интелигентна, даровита. Джура - артистката, певицата, кинематографистката. Такава я познава днес цяла Франция. Но и досега тази жена, покорила милиони зрители със своята екзотична красота и талант, е принудена да се крие от отмъщението на роднините си.

автор: Джура

издателство Емас

София

1995 г.

меки корици

добро състояние