Продукти

6 книги, с които да преодолеете есенната меланхолия

6 книги, с които да преодолеете есенната меланхолия
7 октомври 2021

С настъпването на есента и дългите дъждовни вечери, какво по – хубаво от това да седнете в любимото си кресло с чаша топъл чай, да захвърлите телефона и компютъра и да прекарате вечерта в прекрасния свят на книгите, където ще забравите есенната меланхолия и ще откриете нови светове.

Предлагам ви няколко заглавия, класически и нови подходящи за хладни есенни дни:

„Домът на мис Перегрин за чудати деца“ – Рансъм Ригс

Наскоро прочетох първата книга от поредицата, толкова е увлекателна, че не я оставих докато не я завърших за ден. Ако обичате хорър и фантастика , това е вашата книга, свят изпълнен с деца с необикновенни възможности и места в които времето е спряло.Убедена съм, че книгата ще ви грабне от първата страница.

 

„Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг“ – Фредерик Бакман

Следя творчеството на Бакман и може би единствената негова книга за която намерих отрицателни мнения е тази, но за мен тя е пътуване към миналото и начин да се сетим за нашите родители, баби и дядовци и уроците, които научихме от тях.  В забързаното ни ежедневие, когато забравяме да сме нормални , за мен точно тази книга е терапията за завръщане към човечността.

 

„Усмивката почти“ – Франсоаз Саган

Двадесетгодишно момиче започва връзка с Люк - зрял, привлекателен , чаровен , но и женен четиридесет годишен мъж. Дали любовта може да продължи цал живот, не и според Франсоаз Саган, любовта е болест, която преминава.

 

„Брулени хълмове“ – Емили Бронте  

Класически готически роман, които ни води из зелените хълмове на Йоркшир, в началото на 19 век и страстната любовна история на Катрин и Хийтклив, история за това дали да избереш любовта или общественото положение, любова история продължаваща да ни вълнува и до днес

 

„Оскар и розовата дама“  - Ерик Имануел Шмид

Роман, който ни позволява да погледнем на живота от различен ъгъл. Десетгодишния Оскар  неизлечимо болен, в болницата той среща розовата дама (медицинска сестра), която помага да погледне смъртта в лицето, без да се страхува, и дори просто да й се смее. Книга която разказва за важните неща в живота, не колко печелим и харчим, а как живеем

 

„Малката стопанка на Голямата къща“  - Джек Лондон

Желанието на един съпруг да опази любовта на съпругата си, която изстива с времето. Жена, която е красива, елегантна и намираща нова любов в лицето на най-добрия приятел на съпруга си, любовен триъгълник страст и отмъщение.